07 Eylül 2010 

Yazarın özgeçmişini okumak için tıklayınız.

Bu Ayıp Size de Yeter Bize de..

Zira Görele Eski Hamam Eski Tas.

Sağlık; "Hiper Tansiyon"

ACINIZ ACIMIZ AMA NE OLUR KULAK VERİN.

Görele'ye Ne Lazım!!!

Diş Hekimliğinde Diabet (Şeker ) hastalığı...

Prof.Hayrettin Cebeci.söyeleşisi

TÜRK IRKI = TÜRK MİLLETİ

AKCİĞER KANSERİ

Bir "Sigara" Skandalı - 4



OY Görele Oyyy.
24 Haziran 2010 11:04 · Şeref Sinir
Görhele ,Görhele Ama gelme resimlerden Görhele!!!!.

21 08 2007 Tarihinde Sitemizde yayınladığımız,Bir haberde Görele’de bir otel ve terasta kafe açılışını işlemiştik, Haber Oğuzhan Kılıçarslan imzalı .
Buraya kadar bir şey yok biz haberin devamında teras kafe deki çeşitli etkinlikleri takip ettik, geceler,nişanlar,düğünler,dernek toplantıları,vs,vs.

Bugün 23 Haziran günü adı bizde saklı, Göreleli bir sanayi makineleri imalat ihracat firması, sahibi eşi ve 2 çocuğu ile yıllardır adını bile unutma aşamasına geldiği Görele’ye gidip orda çarşıda otelde kalmak ister, Sekreterine direktif verir , sekreter Araştırır giresunajans.com haber portelinde karşısına Görele’de Horon otel açıldığı haberini bulur, sitedeki telefonları arar editöre Yani bana sorar o otelin bize telefonunu verir misiniz………………….Bende büyük bir boşluk, biliyorum ki bu otel ve Görele’de başkada bir otel olmadığından kem küm demeye başladım, bu arada madem bu iş adamı misafirimiz olacak en yakın otel Tirebolu’da, Ama oraya da yollayamadık malum nedenlerden ailesiyle rahat edemeyeceğinden.

Ne yaptık bakın,hani Trabzon spor kolbastı oynamaya başladı ya, bizim uşaklarla Trabzonlu uşaklar arasında senin benim kavgası çıktıda internet delikanlıları asarız keseriz dedilerdi ya hani Sanki Savaş çıkmış gibi Trabzonlulara düşman gözüyle bakmaya başladılar ya, hah işte o Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde lüks bir oteli tavsiye etmek zorunda kaldık, Onlara para kazandırdık o şirket sahibi zatı muhteremde yerini ayırttı şimdi orada kalacak.

Bu konu beni rahatsız edince aklıma bir an Görele’de neler oluyor diye bir soru geldi, bir iş adamı yatırım için geliyor tekstil fabrikası kurulacak, malum Görele’de tefecilik almış başını gidiyor işine gelirimi iş adamına fabrika kurdurmak, Tehdit edip kaçırır hatırlayın teşvikte neler olduğunu, kasten iş adamlarına yer bile bulunamadı.

Şimdi bu vatandaşı da tehdit yolu ile kaçırdılar, bu aralar gerçi sayın belediye başkanı iş adamının gönlünü almış özür dilenmiş yatırımın Görele’ye gelmesini sağlamaya çalışıyor, takdir ediyorum, 600 kişi istihdam edilecek buda iş aş demek olacak. Tabi ki bu iş tefecinin işine gelmediği için tehditler savurdular.

Görele’de olanların bir yüzü de İstanbul’da yaşanmaktadır, gurbetteki Göreleliler illa da vatanım demekte ve her yıl memleketine koşarak gelmektedir, siz bunun adına ecdada saygı, memleket özlemi, sıla özlemi, ne derseniz deyin.

İstanbul’da STK lar kurulur bunlar her biri birlik olur federasyon olur vs vs , eğlence düzenlerler kampanya kumpanya yaparlar memleketime bir Görelelinin yanında 1 Misafir denir…… Niçin??? Soydurmak için mi??? Niçin tehdit edilmek için mi… Gece evlerine gidemezler eşinden çocuklarından uzak kalırlar,Yok kardeşim yok bu memleket tek başına 3 -5 çapulcunun değildir, uyanın ey Göreleliler bu memleket bizim sahip çıkalım.

Anlatılacak bir çok konu var Ama 2-3 konu var ki evlere şenlik, 1. Kaldırım işgalleri başkanın eli kolu bağlı icraat lafı güzaf, 2. Esnafın hemşerilerine bunlar turist deyip 3 kuruşluk malı 5 kuruşa satmaları, bu konuyu GESOB un artık ele alması gerekli, Bir konuyu da aktarmak istedim İstanbul’da bir yurt müdürü Ağabeyimiz Kalkmış memleketine gidiyor, yazar araştırmacı kimliği de var basında boy boy bahsedilir, yani tanımayan yok, haklı bir gurur kaynağıdır, ve saygı gösterilir, bu ağabeyimiz, adı lazım değil, bir gazete bayiine gider gazete alır ama elinde daha öncede aldığı ufak tefek birkaç parça eşyası daha var gazeteciye bana lütfen bir poşet verebilirsisiniz der, gazeteci biz gazeteye poşet vermiyoruz der, ağabey derki kardeş elim kolum dolu al şu 50 kuruşu bana bir poşet ver der gazeteci bir hışımla sattığı gazeteyi yazar araştırmacı ağabeyin koltuğunun altından çeker alır parasını geri verir ve git buradan der.

Bu konu üzerine yorum yapmak inanın dünyanın en zor işi….
İşte Görele’nin başındaki en elzem belalar.

1.Tefecilik
2.kaldırım işgalleri
3.(Bazı esnafın)ahlaksız iş karakteri.
4.Fuhuş için sokak lambalarının kırılması.(Bu fuhuş Dışarıdan geçen kamyoncular ve yabancı uyruklu bayanlar tarafından artık çirkeflik bir hal aldığın için toplum ahlakına saygısızlık olduğu için yazıldı.)
5.Ağaç katliamı.
6.Konaklama eksikliği.

Bunların üstüne artık gerçekten yapıcı bir şekilde düşülmediği takdirde işte’’Oy Görele Oy,,

İstanbul STK LARIN önde gelen başkanlarından biriyle yaptığım telefonda konuşmasında ‘’Ne olacak Bu Görele’nin hali,, başkan biz gurbetten sıla için bu kadar çalışırken Neden ‘’Görele’den sırtımızdan vuruluyoruz,, dediğimde yahu ağabey o kadar doluyum ki damarıma basma içim başka söylüyor dışım başka, içimden Görele belediye meydanında bir şarjör mermi boşaltıp ulan benden ve bu memleketten ne istiyorsunuz diyesim geliyor, ama yapamıyorum diyor, hayırdır başkanım ne oldu diyorum, bana gelen tehditleri bir görsen sanki burada bir etnik çatışma ver bende elebaşıyım diyor, varın siz düşünün İstanbul’dan bu iş için gönüllü çalışanların halini.
Bir öneride sayın Göreleli Giresunlu onlarca otel sahiplerine bodrum ve Antalya’da 2, İstanbul’da Onlarca, Güney ve başka illerde onlarca Oteli bulunan sayın muhteremler gelin Görele’de bir dere kenarın 10 odalı gece kondu yapın , evet belki çok karlı olamayacak ama bunu da zarar edin yahu….

Saygılarımla.
Şeref Sinir.
www.giresunajans.com
Bu yazı 419 defa okunmuştur.


Yorumlar
» çok doğru yazmışsında
çok doğru yazmışsın arkadaş ama ne yapalım Görelenin kaderi bu.varmı bu çemberi kıracak delikanlı? Çavuşlu çöplük olacakmış kimin umurunda?tefecilik,kaldırım işgali,ağaç katliamı ,ahlaksızlık vs vs.Evet sermaye çok ürkek ve naziktir.Kimse bu saatten sonra Göreleye otel veya sanayi kurmaz veya kuramaz.Oteli ancak açarsa Rus işadamı Abrahamkowitz açar.Onunda Görele bir Antalya olamayacağı nedeniyle pek açacağını zannetmem.varmısın temmuz ayında bir gün tespit et.mesala Kemençe festivali olacaksa orada..herkes belediye meydanına toplansın, birer şarjör mermi boşaltsınlar.hiç olmazsa öyle rahatlasın millet.Haa. sadece görelenin sorunumu bunlar.hayır artık Anadolunun geneli böyle,toplum olarak hep beraber gidiyoruz bir yere ama nereye.?
··· 24/06/2010 17:29, servet gençkaya

Bu yazıya yorum eklemek için aşağıdaki formu doldurup gönderiniz.

Adınız:
Başlık:
Yorumunuz:



Sistem ve Disiplinin Getirdiği Güç, ABD “GEZİ YORUM"-2


Kemençe Ve Horon Günleri, Kazıkbeli Yaylası.


GİREBİ-1


47.GİRESUN GÖNÜLLÜ ALAYI ŞEHİTLİĞİ


KOYUN POSTLU KURDUN HİKÂYESİ


Bu Anayasa Değişikliğine "EVET"


Gönüllü Cefakar İnternet Gazetecileri


ÇAVUŞLU'NUN GELECEĞİNE KET VURMAYIN!


OY Görele Oyyy.


BÖLGEMİZDEKİ HAREKETLİLİK


2010 Feshane ; Yetki Sahibi Giresunluların Tarihi Sorumluluğu


Görele Açıklarında Birşeyler Oluyor


GÖRELE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİNE DOĞRU


Dilan, ‘Gözyaşım mektupta pul deyi yazmış’


KANLI SİYASET !


NEREYE GİDİYORUZ?


Bizden Bir Köşe: Kırım


PİCOĞLU ÜSTÜNE


Üyelik  |  Bize Ulaşın  |  Künye  |  Reklam  |  Kullanım Şartları  |  Yayın İlkelerimiz  |  Gizlilik Politikası



gorele.gen.tr © 2000 - 2005 · Bütün hakları saklıdır
Web sitemizde yayınlanan haber, makale, fotoğraf ve tanıtıcı bilgiler izin alınmadan kopyalanamaz.

Sayfalar en iyi 800x600+ çözünürlükte, IE5+ ile görüntülenebilir.